Cea mai bună drujbă – cum se alege

Atunci când ai o gospodărie mari, locuiești la casă ori ai încălzirea pe lemne, atunci este foarte probabil să vrei cea mai bună drujbă. O drujbă bună te va ajuta să tai ușori copacii bătrâni, ori lemne pentru foc, iar dacă ai ceva de construit, drujba se va dovedi foarte utilă.

Totuși, există multe drujbe pe piață, deci nu sunt chiar foarte ușor de ales. De aceea am decis să fac un ghid despre cum se alege o drujbă bună.

Înainte de asta însă am decis să încep cu prezentarea unei drujbe foarte bune, în cazul în care vă grăbiți și doriți să faceți o achiziție bună cât mai repede.

Cea mai bună drujbă pentru tine: Motofierăstrău cu lanț (drujbă) Stihl MS180

Motofierastrau cu lant (drujba) Stihl MS180, 1.9 CP, 40 cm

Dacă vrei o drujbă cât mai bună, atunci ar trebui să vezi modelul Stihl MS180. Aceasta are o putere de 1.9CP, se alimentează cu benzină iar lungimea lamei este de 40 cm.

Dintre specificațiile speciale am remarcat ungerea automată, mânerul secundar, frâna pentru lanț precum și apărătoarea. Desigur, nu este de ignorat nici faptul că vorbim totuși despre o drujbă Stihl, probabil cel mai bun brand de pe această piață.

Click pentru preț!

Cum se alege cea mai bună drujbă – ghidul cumpărătorului

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cea mai bună drujbă și nu știi cum să o alegi, mai jos te voi ajuta cu sfaturi. Mai exact, îți voi prezenta principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când vrei o drujbă bună.

1.Tipul drujbei

Un prim aspect pe care va trebui să îl verifici atunci când vrei o drujbă bună, este tipul acesteia. Asta deoarece găsim pe piață atât drujbe pe benzină cât și drujbe electrice.

Primele sunt și cele mai populare, având desigur și o putere mai mare. Drujbele electrice în schimb sunt ok în gospodăriile mici, fiind chiar destul de economice.

2.Puterea acesteia

Un alt aspect ce nu poate fi ignorat este puterea pe care drujba o are. De regulă, aceasta exprimată în cai putere, în cazul drujbelor pe benzină, ori în watti în cazul drujbelor electrice. Eu vă recomand să alegeți o drujbă cât mai puternică, dacă doriți ca aceasta să taie lemnul cât mai rapid și mai ușor totodată.

3.Design

Nu vorbesc despre design deoarece ar trebui să alegeți o drujbă frumoasă, ci una ergonomică. De regulă drujbele nu sunt chiar foarte ușoare, de aceea ar trebui să optați totuși pentru o drujbă bună cu o greutate cât mai redusă. De asemenea, designul trebuie să fie ergonomic, adică foarte comod, să faciliteze folosirea ei.

cea mai bună drujbă

Astfel, cea mai bună drujbă trebuie să fie cât mai ușor de manevrat, iar dimensiunile lamei le vei alege în funcție de grosimea lemnelor pe care le vei tăia. Desigur, un fierăstrău electric va avea dimensiuni și greutate mai redusă.

4.Fiabilitate

Vorbim despre o investiție pe termen lung, iar de aceea nu ar trebui să ignori partea de fiabilitate. Piesele trebuie să fie de calitate deci dar și ușor de înlocuit în cazul în care se defectează.

5.Brand

La fel ca pe majoritatea piețelor, există diferite branduri mai mult sau mai puțin apreciate. În acest caz cele mai bune drujbe sunt considerate a fi cele Stihl, Bosch și Husqvarna. Desigur, mai sunt și alte companii care fac drujbe bune, nu numai cele 3.

6.Accesorii incluse

De regulă, cea mai bună drujbă vine și cu câteva accesorii incluse. Cele mai importante sunt cele pentru protecție, adică ochelarii pentru protecție, mănușile șamd. Desigur,  util este și un bidon pentru amestec, un lanț suplimentar chiar șamd.

7.Garanție

Iar în final, îți mai pot recomanda doar să alegi o drujbă bună care are o garanție de cel puțin 24 de luni. Astfel, defecțiunile vor putea fi reparate gratuit.

Recomandări: cele mai bune drujbe

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune drujbe, mai jos îți voi recomanda câteva modele bune. Am ales doar drujbe cu review-uri și păreri bune, dar care au și un preț decent.

Motofierăstrău (drujbă) Heinner GCS45M

Motofierastrau (drujba) Heinner GCS45M, 2.4CP, 45.5cmO primă recomandare este drujba Heinner GCS45M. Caracteristici:

 • Putere de 2.4 cp.
 • Alimentare cu benzină.
 • Lamă de 45.5 cm.
 • Frână lanț.
 • Apărătoare.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Fierăstrău electric cu lanț (drujbă) Bosch AKE 35 S

Fierastrau electric cu lant (drujba) Bosch AKE 35 S, 1800 W, 35 cmFoarte, foarte bună este și drujba Bosch AKE 35 S. Caracteristici:

 • Model electric.
 • Putere 1800W.
 • Lamă de 35 cm.
 • Ungere automată.
 • Sistem automat de întindere lanț.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Motoferăstrău (drujbă) Husqvarna 236

Motoferastrau (drujba) Husqvarna 236, 35 cm, 1.9 CPȘi ultima recomandare pentru cea mai bună drujbă este una Husqvarna. Caracteristici:

 • Putere 1.9 CP.
 • Alimentare cu benzină.
 • Lamă de 35 cm.
 • Sistem automat de întindere lanț.
 • Ungere automată.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cum se alege cea mai bună drujbă. Click aici pentru a vedea și alte modele.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here