Cel mai bun set de cuțite pentru bucătari

Atunci când iubești să gătești, atunci cu siguranță vei face achiziții cât mai bune în acest sens. Trebuie deci să îți iei tigăi bune precum și electrocasnice de calitate. Nu trebuie însă să uităm și de cel mai bun set de cuțite deoarece acesta este la rândul său obligatoriu atunci când vrei să gătești cât mai bine.cel mai bun set de cuțite

Iar atunci când ai o pasiune pentru gătit, cu siguranță nu te vei uita la bani dacă vrei să ai cele mai bune ajutoare la îndemână. De asemenea, eu consider că un cuțit cât mai bun e o achiziție de care te vei folosi. Deci mai bine cumperi acum un cuțit scump, iar mai apoi nu vei mai avea probleme.

Dacă îți vei lua un cuțit doar pentru că e ieftin, atunci e foarte probabil ca peste câteva luni să vezi că ai făcut o alegere proastă, deci vei lua alt cuțit, la fel de ieftin, și tot așa până când suma va crește tot mai mult. Iar cu banii adunați ți-ai fi putut lua un cuțit de calitate.

De aceea eu îți voi prezenta cele mai bune cuțite, pe care le vei cumpăra și vei fi fericit cu achiziția făcută.

Set 3 cuțite de bucătărie TWIN Four Star – Zwilling – Cuțite premium ce merită cumpărate

Set 3 cutite de bucatarie TWIN Four Star - Zwilling

Dacă vrei niște cuțite cu care să simți că ești artist atunci când gătești, acestea trei cu siguranță te vor încânta. Acest set conține un cuțit pentru decojire, care are o lamă de 10 cm, un cuțit universal cu lamă zimată de 13 cm și așa zisul cuțit al bucătarului, cu lamă de 20 cm. Toate acestea sunt făcute din oțel inoxidadbil special, foarte bine realizate. Brandul Zwilling este la rândul său foarte apreciat de către bucătari. Pe scurt, dai un ban dar stai în față.

Click pentru preț!

Cum se alege cel mai bun set de cuțite – ghidul cumpărătorului

Dacă ai decis să-ți iei unul dintre cele mai bune seturi de cuțite, atunci noi te vom ajuta cu sfaturi utile. Mai exact, îți vom spune care sunt principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când vrei cel mai bun set de cuțite. 

1.Lamă

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le verifici la un cuțit este lama. Cele mai bune cuțite au o lamă din oțel, doar că și aici există mai multe tipuri de aliajuri. Cel mai apreciat este S30V, doar că mai sunt și modele bune precum 145CM, BG-42 sau 420HC. Sunt și cuțite din lamă ceramică, din dioxid de zirconiu, care la rândul lor sunt foarte apreciate.

2.Mâner

Dar nu numai lama este importantă la un cuțit, ci și mânerul. Un cuțit bun ar trebui să aibă desigur un mâner fiabil și ergonomic totodată. De asemenea, un cuțit îl poți lua special pentru tocat sau feliat, iar mânerul ar trebui să fie mai lung în acest sens.

Desigur, mânerul mai poate fi ales și în funcție de design. Mânerele din plastic și compozit sunt printre cele mai apreciate.

3.Tipul cuțitului

Cu siguranță știai că un cuțit poate fi de mai multe tipuri. De aceea, acesta este un alt aspect de urmări. Desigur, cel mai bun set de cuțite are câte un model din fiecare tip, însă acest lucru depinde mult și de complexitatea setului.

Există un tipar european dar și tipar japonez, iar un set bun ar trebui să aibă câteva piese bune în funcție de tipologia aleasă.

Cel mai important este cuțitul bucătarului, care e folosit pentru a felia ori pentru tocare, lama fiind de 20-30 cm, și puțin curbată totodată. Cuțitele universale sunt ceva mai mici, având o lamă de 10-15, iar forma fiind asemănătoare cu cele ale bucătarului. Cuțitele pentru decojire au o lamă mai subțire și de aproximativ 6-11 cm. Cuțitul pentru pâine este și el recomandat, având lamă zimțată de până la 30 cm.

Mai pot exista în set și cuțite pentru tranșat, un sătar, cuțit spatulă, pentru filetat și dezosat, cuțit zimțat și multe altele.

4.Accesorii incluse

Cel mai bun set de cuțite, ar trebui să aibă și câteva accesorii incluse. Cel mai important este probabil cel pentru depozitarea cuțitelor, precum trusa ori suportul din lemn. Un dispozitiv de ascuțire va fi și el foarte util, iar prezența unui foarfece de bucătărie ar reprezenta un bonus, desigur.

Recomandări pentru cele mai bune seturi de cuțite

Așadar, mai jos vă vom recomanda câteva seturi de cuțite bune ce merită achiziționate fără a sta prea mult pe gânduri.

Set cuțite 6 piese – KitchenCraft

Set cutite 6 piese - KitchenCraftO primă recomandare este acest set de 6 cuțite de la KitchenCraft. Caracteristici:

 • Cuțite din oțel inoxidabil.
 • Cuțitul bucătarului.
 • Cuțit pentru pâine.
 • Cuțit universal.
 • Cuțit pentru feliat.
 • Cuțit pentru decojit.

Click pentru preț!

Set cuțite 6 piese – Grunwerg

Set cutite 6 piese - GrunwergFoarte, foarte bun este și acest set de la Grunwerg. Caracteristici:

 • 6 cuțite incluse.
 • Suport de lemn.
 • Lamă din oțel inoxidabil.
 • Mânere nituite cu design ergonomic.
 • Brand Grunwerg.
 • Apreciate de bucătari.

Click pentru preț!

Set cuțite 6 piese – Zwilling Profesional

cutite buneO altă recomandare este un set de 6 cuțite de la Zwilling, premium. Caracteristici:

 • Format de 6 piese.
 • Suport din bambus.
 • Lamă din oțel inoxidabil special.
 • Ergonomie sporită.
 • Construcție SIGMAFORCE.
 • Lamă verificată prin control laser.

Click pentru preț!

Cel mai bun set de cuțite ieftin – 6 piese – Vitesse

Iar dacă vreți totuși un set de cuțite ieftin, cu preț mai redus, dar cu performanțe decente, vă recomandăm mai jos un set de 6 piese de la Vitesse. Desigur, cele de sus sunt mult mai bune, dar prețul este și el mai mare. Așa arată setul celor de la Vitesse:

Set cutite 6 piese - Vitesse

Acesta este format din 6 piese, cu mânere ergonomice și design clasic. Prețul este de 110 de lei, iar livrarea este gratuită.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here