Cele mai bune oale pentru plita cu inducție

Dacă ai decis să îți cumperi o plită cu inducție ai aflat probabil că ai nevoie și de cele mai bune oale pentru plita cu inducție, deoarece la o astfel de plită nu vei putea folosi chiar orice oală ai în bucătărie, ci trebuie să îți cumperi câteva special concepute pentru acest mod de gătit prin intermediul inducției.

Cu ajutorul inducției vom găti mult mai ușor, mai repede, însă numai dacă avem oale speciale pentru plite cu inducție.

Un set bun de oale pentru plita cu inducție are un preț general cuprins între 300 și 600 de lei, ceva mai mult doar dacă sunt mai multe oale iar materialul este unul foarte bun.

Despre inducție

O plită cu inducție dispune de o suprafață specială cu turbulență electro-magnetică, cea care generează căldura pentru a face mâncare. Astfel e nevoie de vase care să aibă o bază fero-magnetică, din materiale precum oțelul emailat, fonta sau oțelul inoxiabil special.

Însă nu toate vasele din aceste modele sunt compatibile, motiv pentru care am și făcut acest articol. Am mai scris și despre cel mai bun set de oale din inox acum ceva vreme, iar dacă ai nevoie de mai multe oale în bucătărie, atunci este mai rentabil să alegi un set.

Cum să alegi cele mai bune oale pentru plita cu inducție astfel încât să gătești mai rapid și mai bine

Dacă ai decis să alegi un set de oale pentru plita cu inductie bun, atunci ar trebui sa tii cont de mai multe criterii precum dimensiunea vaselor, accesoriile cu care vin și alte lucruri despre care vorbesc mai jos.

1.Dimensiuni

Este foarte important să ai mereu vasele cu dimensiunile potrivite deoarece va trebui să gătești uneori anumite preparate ce necesită astfel de oale.

Astfel, atunci când cumperi un set de oale pentru plita cu inducție trebuie să verifici că ai la dispoziție oale cu capacitate de la 1 litri până la peste 6 litri.

2.Capac

Un set bun de oale pentru plita cu inducție trebuie să vină numaidecât și cu câte un capac special pentru fiecare oală, din material bun – precum al oalei, sau din sticlă termorezistentă.

Eu vă recomand să căutați un set cu capace din sticlă, deoarece astfel vei putea verifica mult mai ușor mâncarea pe care o gătești. Totuși, trebuie să fii atent cu aceste capace deoarece se pot sparge.

3.Accesorii

Pe lângă capac, ar trebui să verifici ca achiziția ta de cele mai bune oale pentru plita cu inducție să vină și cu alte accesorii utile, precum lingurele pentru mestecat, răzătoarea șamd. Totuși, acestea nu sunt cele mai importante, ci oalele.

4.Garanție

De regulă, un set de oale pentru plita cu inducție bun trebuie să aibă o garanție cât mai mare, astfel încât să ai acoperite cheltuielile în cazul în care apar defecțiuni din fabrică.

Cele mai bune seturi de oale pentru plita cu inducția – recomandări de la bucătari de renume

Așadar, dacă doriți să aveți cele mai bune oale pentru plite cu inducție în bucătăria voastră, vă voi recomanda câteva seturi în rândurile următoare:

Set 10 oale pentru plita cu inducție Tefal Hero, Inox

cele-mai-bune-oale-pentru-plita-cu-inductieUn prim set foarte bun este cel de la Tefal, Hero. Dotări:

 • 10 piese.
 • Compatibile cu inducția.
 • Bază antideformare groasă.
 • Dotate cu capac.
 • Thermo-spot. 
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Set 8 piese Heinner Aleida

set-8-piese-heinner-aleida-inoxLa fel de bun este și acest set Heinner Aleida. Dotări:

 • 8 piese.
 • Bază capsulată în 5 straturi.
 • Gradare interioară.
 • Capac tip strecurătoare.
 • Material inox.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Set 8 piese Heinner Marlene, Ceramică + Marmură

set-8-piese-heinner-marlene-ceramica-marmuraUltima mea recomandare pentru cele mai bune oale pentru plita cu inducție este acest set Heinner. Dotări:

 • Set 8 piese.
 • Material Ceramică + Marmură.
 • Mâner din Bachelită.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cele mai bune oale pentru plita cu inducție, însă dacă doriți să vedeți mai multe seturi pentru a găsi ceva pe gustul vostru, puteți accesa acest magazin online de încredere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here