Cum alegi storcătoare de fructe bune – modele de top

Continui seria de ghiduri de alegere a celor mai bune electrocasnice pentru bucătărie, și nu numai, iar de data aceasta a sosit rândul storcătoarelor de fructe bune să primească atenția mea. Astfel am decis să fac o listă cu storcătoare de fructe bune dar și să vă ofer un ghid care să vă ajute să alegeți cele mai bune storcătoare de fructe.

Așadar, dacă doriți să obțineți suc natural acasă și aveați nevoie de puțin ajutor, însă parcă nu vă încumetați să mergeți la cumpărături, sper că acest articol să vă ajute.

Cel mai bun storcător de fructe și legume: Star-Light PJ-800W

Storcator de fructe si legume Star-Light PJ-800W, 800 W, Recipient suc 1 l, Recipient pulpa 2 l, 2 Viteze, Tub de alimentare 75 mm

Click pentru preț!

Cel mai bun storcător de fructe și legume de pe eMag este Star-Light PJ-800W. Acesta are o putere de 800W, recipientul de suc este de 1 litru iar cel pentru pulpă de 2 litri. Dispune de 2 viteze și de un tub de alimentare destul de generos. 56 de review-uri pozitive a reușit să adune pe eMag.

Storcătoare de fructe bune – Ghid alegerea celui mai bun storcător de fructe

Am ajuns la părerea că, de fiecare dată când mergem la cumpărături ar trebui să facem alegerile cu grijă. Asta pentru că sunt banii noștri în joc, motiv pentru care nu ar trebui să ne grăbim. Din acest motiv am decis să încep articolul cu un ghid de alegere a celui mai bun storcător de fructe astfel încât să nu regretați niciodată achiziția făcută.

Alege storcătoare de fructe bune după tip

Desigur că, la fel ca în cazul multor alte electrocasnice, vorbim despre mai multe tipuri de storcătoare de fructe, iar acesta reprezintă un criteriu important de alegere. Sunt mai multe tipuri pentru mai multe tipuri de necesități, iar despre asta voi vorbi chiar mai jos.

Storcătoare de fructe mecanice

Acestea sunt considerate a fi cele mai simple storcătoare de fructe, asta deoarece vorbim despre un obiect electrocasnic manual. Deci pentru a obține suc de fructe, va trebui să folosim forța personală.

Marele avantaj al storcătoarelor de fructe mecanice este prețul mic pe care îl au acestea, în timp ce drept dezavantaje putem privi incomoditatea și faptul că necesită ceva efort.

storcătoare de fructe bune

Storcătoare de fructe pentru citrice

La fel ca în cazul storcătoarelor de mai sus, vorbim despre o tipologie destul de ieftină. Storcătoarele de fructe pentru citrice funcționează cu alimentare la priză, iar fructele sunt transformate în suc prin tăierea în jumătăți. De asemenea, acest tip este dedicat în exclusivitate citricelor.

Storcătoare de fructe pentru centrifuge

Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune storcătoare pentru fructe precum și care sunt cele mai cumpărate, atunci să știți că acestea sunt. Asta deoarece sunt foarte bune, există o mulțime de modele și chiar pot obține suc din o mulțime de tipuri de fructe sau legume. Totodată, acestea mai avantaje precum rapiditatea sau faptul că pot obține mult suc.

După cum spune și numele acestora, modul de funcționare este bazat pe forța centrifugă, însă unul dintre dezavantaje ar fi creșterea temperaturii care poate cauza uneori pierderea unor vitamine.

Storcătoare cu ax canelat

Cele mai eficiente storcătoare de fructe sunt cele cu ax canelat. Asta deoarece le zdrobește folosind o viteză mică, deci sucul va fi unul foarte delicios dar și mai sănătos totodată. Un dezavantaj al acestui tip ar fi prețul ceva mai mare dar și faptul că pot fi mai lente, doar că în balanță stă eficiența acestor storcătoare de fructe bune.

În ceea ce privește cel mai bun storcător de fructe prin presare, acesta ar trebui să aibă două axe canelate. 

Cum vă place să fie sucul?

Sucul natural poate fi gros sau subțire. Sucul gros, de genul nectar, este obținut cu storcătoare de fructe cu viteză mică, în tip ce sucul mai apos este obținut cu storcătoare de fructe centrifugale.

Cât suc veți prepara?

Un alt aspect important pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când vă uitați la cele mai bune storcătoare de fructe, este timpul necesar preparării sucurilor. Astfel, dacă veți avea nevoie de mult suc, atunci cu siguranță aveți nevoie de un storcător centrifugal care să poată obține suc de fructe natural în timp cât mai scurt. O cantitate de suc mai mică poate fi obținută la fel de bine cu un storcător cu o viteză mai mică.

Cel mai bun storcător de fructe se curăță ușor

Cu siguranță nu e posibil să obții suc natural de fructe păstrând storcătorul curat, de aceea sunt de părere că cel mai bun storcător de fructe este cel care se curăță ușor. De acest aspect ar trebui să țineți cont atunci când achiziționați un astfel de produs.

Un storcător de fructe bun este silențios

Cu siguranță nu vă doriți să vină vecinii la ușă de fiecare dată când folosiți storcătorul de fructe, motiv pentru care ar trebui să căutați storcătoare de fructe bune dar și silențioase. De asemenea vă veți bucura și voi de liniștea obținerii unui suc delicios.cele mai bune storcătoare de fructe

Storcătoare de fructe ieftine sau scumpe?

La fel cum am zis și atunci când vă recomandam roboți de bucătărie buni, la fel zic și în cazul acesta. Astfel, prețul e mereu un criteriu foarte important de aceea puteți urmări reduceri pentru storcătoare de fructe, precum și să comparați specificațiile cu prețul.

Cele mai bune storcătoare de fructe – recomandări de la cumpărători

După cum bine spuneam în titlul articolului, v-am promis că vă voi oferi câteva recomandări de storcătoare de fructe bune. În rândurile următoare veți găsi o listă cu cele mai bune storcătoare de fructe, cu poze, informații și alte caracteristici, și sper ca printre ele să se afle și storcătorul vostru de fructe.

Philips Avance Collection HR1870/00

cele mai bune storcatoare de fructePhilips Avance Collection HR1870/00 este probabil cel mai bun storcător de fructe Philips. Iar mai jos veți găsi cele mai importante caracteristici:

  • Putere de 700 W.
  • Două viteze.
  • Recipient separat pentru pulpă. Capacitate mare.
  • Ușor de curățat și preț accesibil.

Click pentru preț!

Bosch MES25G0 – un storcător de fructe la preț foarte bun

Bosch MES25G0Cele mai bune storcătoare de fructe nu sunt numai de la Philips, ci și cei de la Bosch au niște modele foarte ok. Un bun exemplu este acest Bosch MES25G0. Caracteristicile sale sunt:

  • Poate obține suc din o gamă variată de fructe sau legume.
  • Preț foarte accesibil.
  • Capacitate mare.
  • Design plăcut.

Click pentru preț!

Gorenje JC 800 Y – un storcător atât de bun, chiar și fără review

Gorenje JC 800 YChiar dacă nu e o firmă la fel de populară, am văzut foarte multe storcătoare de fructe Gorenje bune, iar JC 800 Y e doar un exemplu în acest sens.

Click pentru preț!

Așadar, sper că aceste recomandări pentru cele mai bune storcătoare de fructe să vă fie de folos. Totuși, dați click aici pentru întreaga oferă de storcătoare de fructe bune.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here