Know-how: greșeli pe care să le eviți atunci când îți amenajezi bucătăria

Dacă ai decis că în 2022 vrei să revitalizezi aerul bucătăriei tale, ai ajuns în locul potrivit – însă în loc să te învățăm cum să îți amenajezi bucătăria, astăzi vrem să îți arătăm cum să nu o amenajezi. Cu alte cuvinte, ți-am pregătit un ghid cu greșeli pe care să nu le faci atunci când îți amenajezi bucătăria, dacă vrei să ai parte de un rezultat de care să te bucuri.

1. All-white?

Probabil cea mai la îndemână greșeală pe care o poți face în amenajarea bucătăriei este să optezi pentru un spațiu all-white – ai merge la sigur, nu?

Însă când vine vorba de amenajari bucatarii, albul e cea mai predictibilă culoare. Și chiar dacă e versatilă și ne place, adevărul este că albul fură mult din dinamicitatea spațiului – dacă vrei un spațiu plin de energie, cu profunzime și personalitate, nu te rezuma la alb.

2. Nu gândești pe termen lung

Să îți amenajezi bucătăria este nu o cheltuială, ci mai degrabă o investiție – și e important să te asiguri că faci o investiție chibzuită. Ce înseamnă asta? Să gândești pe termen lung – poate acum nu ești prea interesat de gătit, așa că nu investești în electrocasnice de calitate.

Dar dacă peste un an această pasiune va ieși poate la iveală? Pentru că nu vei face o amenajare pentru o lună sau un an, e important să gândești în perspectivă – familia ta va rămâne în aceeași formulă și peste 3 ani sau poate se va mări?

3. Vrei să umpli fiecare spațiu

Și aceasta este o greșeală pe care o facem în general în design interior – de la amenajarea unui living și până la amenajari interioare birou, vrem să umplem fiecare părticică de spațiu pe care îl avem la dispoziție.

În bucătărie, una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să încarci spațiul de dulapuri și sertare de care și tu știi că nu ai nevoie – dacă se întâmplă să rămâi cu spațiu „mort”, lasă-l așa: vei obține un aspect mai aerisit și proaspăt al încăperii, nicidecum înghesuit.

4. Nu gândești funcțional

Dacă urmează să îți reamenajezi bucătăria, oprește-te din a te gândi „cum vreau să arate?” – și începe prin a te gândi „de ce am cu adevărat nevoie?” Acesta e singurul mod prin care poți obține o bucătărie cu adevărat utilă: trebuie să te gândești la necesitățile tale și ale familiei.

Fiecare piesă trebuie să se potrivească în bucătăria ta: gândește-te la adevărata realitate și la obiceiurile pe care le ai, iar în funcție de ele planifică fiecare spațiu din bucătărie. De exemplu, preferi cafeaua la ibric sau ai nevoie neapărat de un espressor? Gătești zilnic și ai nevoie de un spațiu de planificare a meselor sau preferi să comanzi takeaway?

5. Nu pui preț pe lumină

Lumina din bucătărie – de fapt, lumina e general – e un pilon extrem de important în amenajare. Și mulți dintre noi alegem lumina în mod superficial, ca și cum ar fi un accesoriu de care nu avem neapărată nevoie; de fapt, avem. Iluminatul greșit din bucătărie poate avea un impact major asupra spațiului ca întreg.

Fără un plan de iluminat corect, bucătăria se poate simți sufocantă, întunecată, iar ochii tăi (și ai celorlalți) vor fi distrași de la frumusețea spațiului.

6. Nu ai configurația corectă

Te gândești la cum vrei să arate bucătăria ta și ai în minte să pui plita lângă chiuvetă? Dacă da, mai gândește-te: e important să respecți o configurație anume când vine vorba de elementele din bucătărie: cea mai importantă în bucătărie este regula celor trei. Adică, trebuie să ai o distanță de 3 metri între frigider, plită / aragaz și chiuvetă, iar între plită și chiuvetă trebuie să ai cel puțin 30 de centimetri.

Bucătăria este de multe ori sufletul casei – gătești alături de cei dragi, apoi te bucuri de savoarea preparatelor tot alături de ei. Și întocmai din acest motiv e vital să te asiguri că îi acorzi o importanță mai mare ca până acum. La urma urmei, gândește-te: nu cumva amintirile cu mama sau bunica făcând cozonaci în bucătărie sunt cele mai pregnante din memoria ta?

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here