Cea mai bună mașină de spălat vase in 2024

Nici nu mai țin minte numărul de persoane pe care le-am auzit că urăsc să spele vase, însă știu sigur că tuturor le-am zis că au nevoie de cea mai bună mașină de spălat vase, deoarece aceasta se va ocupa de spălatul vaselor fără ca noi să ne mai implicăm prea mult.

VEZI OFERTA DE MAȘINI DE SPĂLAT VASE DE PE EMAG

De asemenea, mașina de spălat vase a devenit obligatorie într-o bucătărie, motiv pentru care am decis să fac acest ghid în care vă prezint cum alegeți cea mai bună mașină de spălat vase, prezentându-ve mai multe caracteristici de care ar trebui să țineți cont precum și  câteva recomandări pentru cele mai bune mașini de spălat vase, astfel încât să fie un ghid complet.

Cea mai bine vândută mașină de spălat vase: Hotpoint LFF8M121C

Masina de spalat vase Hotpoint LFF8M121C, 14 seturi, 8 programe, Clasa A++, 60 cm, Alb

Click pentru preț!

Dacă vrei o mașină de spălat vase apreciată de cumpărători, ar trebui să alegi Hotpoit LFF8M121C. Aceasta are o capacitate de 14 seturi, 8 programe iar clasa energetică este A++. De asemenea, mai dispune și de funcții utile precum Flexi Power, Duo Wash, Extra Dry, programarea întârziată șamd. Prețul este și el foarte bun.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat vase

Dacă ați decis că vreți numaidecât să vă cumpărați o mașină de spălat vase bună, însă nu știți pe care să o alegeți, în rândurile următoare vă voi recomanda mai multe aspecte de care să țineți cont atunci când faceți cumpărături și vreți să vă luați o mașină de spălat vase cât mai bună.

De regulă, trebuie să ții cont de aspecte precum tipul mașinii de spălat vase, capacitate, diferitele funcții de care dispune precum și prețul, o mașină de spălat vase mică având un preț care pornește de la 600 de lei însă o mașină performantă are și prețuri de peste 2000 de lei.

cea mai bună mașină de spălat vase

1.După tip

Există două tipuri de mașini de spălat vase, motiv pentru care unul dintre cele mai importante criterii de alegere a celei mai bune mașini de spălat vase este desigur tipul. Mai jos vă voi prezenta pe scurt tipurile de mașini de spălat vase:

 • Mașini de spălat vase standard – acestea sunt independente și nu e nevoie de un obiect de mobilier dedicat lor. Nu trebuie să țineți cont decât de dimensiuni și de categorie.
 • Mașini de spălat vase incorporabile – acestea sunt foarte bune atunci când alegi să faci mobila la comandă și să ai o bucătărie cât mai arătoasă. Și aici trebuie să ai grijă la dimensiuni și la tip, deoarece poate fi total sau doar parțial incorporabilă.

2.După capacitate

Un alt aspect foarte important este capacitate de spălare, care înseamnă desigur numărul de vase ce pot spălate în același timp. De regulă, o mașină de spălat vase obișnuită poate spăla 12 seturi, însă există și mașini ce pot spăla doar 5 seturi sau chiar mai mult de 15 seturi. Recomandarea mea este să alegi capacitatea după propriile necesități, precum și să optezi pentru o mașină care dispune de funcție de încărcare la jumătate, deoarece te va ajuta să reduci cnsumul la apă, electricitate și detergent.

De asemenea, în acest sens poate fi foarte util și un senzor de greutate.

3.Structura interiorului

De asemenea, structura interiorului este la rândul său foarte importantă. Asta deoarece trebuie să dispună de sertare flexibile dar și suporți pentru diferite pahare sau tacâmuri.

4.Numărul de programe

Numărul de programe este la rândul său un criteriu de care să ținem cont numaidecât atunci când ne dorim cea mai bună mașină de spălat vase. De obicei, acesta este cuprins între 5 și 10, însă eu îți recomand să alegi o mașină de spălat vase cu programe mixe astfel încât de obicei ai nevoie să speli nu numai farfurii ci și oale sau pahare, astfel încât pentru fiecare trebuie să alegi o mașină care să te ajute să le speli pe toate fără probleme. Am scris acum ceva timp un articol despre cum sa alegi un set de oale de inox bun, iar pentru recomandari am luat in seama si compatibilitatea cu masina de spalat vase.

5.După detergentul pe care îl vei folosi

Există pastile 3 în 1, 4 în 1 și 5 în 1. Cele mai multe mașini de spălat vase folosesc pastile 5 în 1 și desigur că nu e ok să folosiți pastile 5 în 1 la o mașină care folosește pastile 3 în 1.

6.După clasa energetică

Un ultim criteriu de care să ții cont atunci când îți dorești cea mai bună mașină de spălat vase este clasa energetică precum și consumul de apă. Recomandarea mea este să alegi o mașină de spălat vase din clasa A, iar consumul de apă ar trebui să fie mai mic de 5000 de litri pe an.

Cele mai bune mașini de spălat vase

Așadar, după cum bine v-am promis în primele rânduri, închei și acest articol oferindu-vă recomandări, și anume pentru cele mai buni mașini de spălat vase astfel încât să știu că v-ați găsit mașina de spălat vase perfectă pentru bucătăria voastră.

1.Electrolux Real Life ESL7510RO – mașină de spălat vase incorporabilă

Electrolux Real Life ESL7510RO - masina de spălat vase incorporabilăO mașină de spălat vase incorporabilă foarte bună este Electrolux Real Life ESL7510RO. Caracteristici:

 • Capacitate de 13 seturi.
 • Număr de 6 programe.
 • Clasa A++.
 • Material din Inox.
 • Consum mic de apă.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

2.Mașina de spălat vase ieftină Beko DFN 6833

masina de spalat vase beko ieftinaChiar dacă este o mașină de spălat vase foarte bună, Beko DFN 6833 are avantajul prețului accesibil:

 • Capacitate de 13 seturi.
 • Număr de 8 programe.
 • Clasa A.
 • Ecran LCD.
 • Număr mare de funcții. Preț accesibil.

Click pentru preț!

3.Mașină de spălat vase Bosch SMS50E98EU

Masina de spalat vase Bosch SMS50E98EUUltima mea recomandare pentru cele mai bune mașini de spălat vase este Bosch SMS50E98EU care dispune de următoarele caracteristici:

 • Capacitate de 12 seturi.
 • 5 programe.
 • Clasa A+.
 • Preț accesibil.
 • Foarte multe tehnologii.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună mașină de spălat vase clasica, iar dacă doriți să vedeți și alte modele foarte bune, puteți da click aici pentru preturi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here