Stabilește planul casei tale alături de un arhitect

Indiferent ca iti doresti un proiect de casa nou sau vrei doar sa il extinzi pe cel existent cu cateva incaperi, acest lucru ar putea fi o experienta stresanta care iti da batai de cap mari. De obicei, cand exista mai multe persoane implicate care pot fi factori de decizie, lucrurile se complica. Si asta pentru ca desi aveti gusturi comune, intotdeauna vor exista preferinte diferite si fiecare isi va exprima propria viziune de proiectare si amenajare a casei, de la stil pana la impartirea camerelor, alegerea culorii peretilor ori a usilor potrivite.

De aceea, cea mai buna solutie pentru constructia proiectului de casa va fi cea oferita de un arhitect. El va fi persoana potrivita si avizata care iti va da indrumarile si explicatiile necesare pe tot parcursul realizarii si transpunerii proiectului si va face asta tinand cont, desigur, de nevoile si dorintele tale.

Forma si dimensiunile casei  

In prima faza va trebui sa explici echipei care se ocupa de proiectul tau care este suprafata in care va puteti incadra, tinand cont de nevoile de locuire, daca intentionati sa includeti anumite anexe sau daca veti avea si alte cai de acces, separate fata de cea principala. In functie de dimensiunile alese, puteti stabili ulterior daca va doriti un proiect de casa cu etaj sau vreti doar parter si o mansarda. Nu uitati nici de faptul ca veti putea lua in calcul si subsolul casei, pe care sa il folositi drept garaj sau doar ca spatiu de depozitare.

Stilul preferat pentru noua ta locuinta

Forma casei depinde foarte mult de stilul ei. Puteti face un mic research inainte si sa va alegeti stilul de locuinta la care ati visat. Acesta poate fi retro, traditional, modern, neoromanesc sau minimalist. Odata ce veti avea o idee despre cum va arata noua casa, ii va fi mult mai usor arhitectului sa aleaga elementele potrivite de design. Puteti cauta diferite imagini pe care sa i le aratati echipei care se va ocupa de proiectul vostru, astfel incat viitorul camin sa fie personalizat in functie de necesitatile si doleantele voastre.

Fiabilitatea si stabilitatea

De la fundatie pana la acoperis, o casa implica foarte multe costuri de intretinere, care trebuie luate serios in calcul, inca de la faza de proiectare. Cu siguranta ati mai auzit de case cu costuri mici de intretinere sau cu sisteme ecologice, insa acest aspect depinde de foarte multe lucruri, de la materialele de constructie pana la sistemele de instalatii folosite.

Starea de confort optima

Cel mai important lucru este starea de confort si cat de bine te simti in propria casa. Fireste ca nu trebuie confundat acest lucru cu fiabilitatea sau stabilitatea ei. Aici intra in discutie si alte lucruri, precum ambientul, securitatea locuintei sau mijloacele de comunicare folosite si performanta lor (internet, telefon, interfon, televiziune).

Bugetul alocat investitiei

De cele mai multe ori este punctul de pornire atunci cand hotarasti ca ai nevoie de un arhitect care sa se ocupe de noul tau proiect de casa. Poti discuta cu el de la inceput care este suma pe care iti poti permite sa o aloci, insa nu uita faptul ca aceasta este o investitie pe termen lung, iar calitatea ar trebui sa primeze.

Daca iti doresti o echipa de profesionisti care sa iti proiecteze sau amenajeze cu bun gust locuinta, apeleaza cu incredere la Uberhause. Aici vei gasi arhitecti cu experienta in proiecte de constructii si amenajari interioare, gata sa iti duca viziunea la bun sfarsit!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here